П`ятниця, 2024-03-29, 3:51 PM

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 253
Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Серпень » 14 » Літня академія молоді
9:54 PM
Літня академія молоді

В рамках Літньої академії молоді, організованої Програмою транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, за сприяння Львівської обласної ради, Асоціації "ЄВРОРЕГІОН КАРПАТИ - УКРАЇНА" учні 10 класу Караїм Іванна та Вишневська Соломія з 05 по 10 серпня 2018 р. відвідали Підкарпатське воєводство у республіці Польща. 

У Львові дівчата зустрілися з однолітками з Волинської та Луганської областей, міста Львова та отримали подарунки від голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина. Далі всі разом вирушили до Підкарпатського воєводства республіки Польща, де вже на них чекали делегації з Білорусі та Польщі.
Розташовувалась Літня академія молоді у невеличкому, але дуже мальовничому селі на річці Сан – Звежині. 
Першого дня відбулась поїздкою до села Полянчика та найбільшого водосховища Польщі — озера Соліна, де на дітлахів чекав прогулянковий круїз на кораблику та прогулянка по греблі.
У другій половині цього дня молодіжні делегації вирушили до села Мичковце, де прогулялися мініатюрним біблійним садом, парком дерев’яних скульптур та звіринцем. Увечері на школярів очікував тематичний захід, організований білоруською делегацією, де діти мали змогу ближче познайомитися з культурою, традиціями та оцінити молоді таланти сусідньої держави. 
Наступного дня на дітей очікувала подорож до Бещадського національного парку, де на власні очні вдалося побачити зубрів. Далі група здійснила поїздку до гміни Гачув, де знаходиться дерев’яна готична церкви, яка включена до списку ЮНЕСКО. На невеличкому цвинтарі, який прилягає до церкви, діти знайшли надгробки з українськими ім’ям та прізвищами, що є доказом того, що на даній території проживали етнічні українці. Після цього, піднявшись автобусом на висоту 800 метрів, усіх очікував пішохідний підйом на полонину Ветлинська, яка знаходиться на висоті 1255 м. Завершився вечір спільним виконання знаною у всьому світі української пісні «Червона рута» та Гімном України. 
Третій день перебування у Літній академії молоді розпочався поїздкою до містечка Устшики Дольне у музей млинарства. Далі на дітлахів очікував майстер-клас з традиційної польської випічки. Діти власноруч змогли замісити тісто та приготувати так звані «прожарки» та «капустянки», які виявилися дуже смачними.
Після обіду підлітки з трьох країн мали змогу відвідати Музей народної архітектури у місті Санок. 
Передостанній день перебування у Польщі розпочався національним тематичним заходом господарів. Далі протягом дня на дітей очікували різноманітні ігри, майстер-класи у приміщенні та рухливі ігри на свіжому повітрі. А ввечері на молодь очікував ще один захід на фізичну витривалість – поїздка на бещадських велосипедних дрезинах. Бещадські велодрезини – це несподіване поєднання велосипедного та залізничного туризму. Діти, крутячи педалі дрезини, мали змогу проїхати 8 кілометровий маршрут по старовинній залізничній дорозі, насолоджуючись мальовничими пейзажами по обидві боки траси. 
Завершився цей день прощальним вечором біля багаття, де дітей почастували традиційними польськими стравами: білою ковбаскою, смаженою на багатті та бігосом (страва з квашеної і свіжої капусти з додаванням різних м’ясних продуктів). Також на вечері були присутні гості та організатори Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, які підвели підсумки відпочинку, обмінялися думками і враженнями та нагородили усіх дітей за активну участь у роботі Літньої академії молоді.
В останній день перебування усім хлопчикам та дівчатам були вручені Дипломи учасника Літньої академії молоді та на завершення пролунали пісні про друзів. 

Такі молодіжні зустрічі сприяють  зміцненню культурних зв'язків і транскордонної співпраці у галузі культури, історії та охорони природи, обміну досвідом та думками.

 

Переглядів: 496 | Додав: brody4 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Хмарка тегів
Корисні посилання


Львівська обл., м.Броди, вул.Старобрідська 11, тел. (03266) 4-14-39, e-mail: brody4@ukr.net

Copyright MyCorp © 2024 Безкоштовний хостинг uCoz